Red Beans & Pepper Sauce

The music has echoes of updated classic rock balanced with soulful take-no-prisoners vocals. It all makes for one tough album!" (Walter Atkins, BAM Magazine) 

Red Beans & Pepper Sauce staat voor rauwe blues, met sterke classic-rock-invloeden.

Deze stijl, voor het eerst gebracht door Jimi Hendrix en later door Lenny Kravitz, wordt tegenwoordig ook gespeeld door o.a. Gary Clark Jr, Blue Pills en Rival Sons. Bandleider Laurent Galichon heeft eigenlijk een klassiek verhaal: “ik was 10 jaar toen ik toevalllig de single Purple Haze van Jimi Hendrix in handen kreeg en draaide. Ik stuiterde gelijk door de kamer. Sindsdien weet ik wat ik wil: die muziek proberen te maken. Jimi was natuurlijk onbenaderbaar goed. Maar wij komen hopelijk dicht in de buurt.”

Sinds Red Beans & Pepper Sauce in 2010 werd opgericht is er veelvuldig in thuisland Frankrijk getoerd en zijn er drie cd's uitgebracht. Op de palmares staan een indrukwekkende reeks festivals en diverse fantastische shows als met bands als Dr. Feelgood. The Black Cadillacs en Roy Hardgrove.

Het is nu tijd om Europa verder plat te spelen!

Op 7 oktober 2017 tradt Red Beans & Pepper Suace voor het eerst in Nederland op. Dat was in Assen, op het perfect georganiseerde New Blues Festival in De Bonte Wever.

Een sfeerimpressie vind je hier: www.assercourant.nl/achtergrond/511569/in-beeld-new-blues-festival-in-de-bonte-wever.html.

De track I Should Lie van RB & PS werd uitgekozen voor de geweldige compilatie-3dubbel cd "SATURDAY NIGHT BY LESPAULE" (2016), uitgebracht door Oui FM en Warner. Op deze plaat verkeert Red Beans in het gezelschap van o.a. Tina Turner, Red Hot Chili Peppers, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, Duane Allman, Aretha Franklin, John Mayer, David Lee Roth, Tower Of Power en Donnie Hathaway.

Red Beans onderscheidt zich door de sterke aanwezigheid van Jessyka Ake's; door haar performance, stembereik en eigen stijl is zij een icoon in wording. Zij is een sterke, tegelijkertijd delicate en krachtige performer met klasse; zij combineert subtiliteit en energie als geen ander. Voeg dat samen met de de massieve, vintage-like sounds van de gitaren, orgel, drums en bass en je hebt Red Beans and Pepper Sauce. Een bandnaam die goed de lading dekt: subtiele smaken, afgetopt met een pittige saus.

De band bestaat uit:

Jessyka Aké (vocals)  - Laurent Galichon (guitar) - Serge Auzier (keyboards) - Denis Bourdié (bass) -  Niko Sarran (drums)

 

Links: 

De eigen website: http://www.redbeansandpeppersauce.com/english/

Live-video: https://www.facebook.com/redbeansandpeppersauce/videos/1372619382784862/ 

Video-clip: https://www.facebook.com/redbeansandpeppersauce/videos/1372619382784862/ 

Wij zijn er trots op door deze band uitgekozen te zijn om hun Nederlandse optredens te regelen!

Maar: als Agency hebben wij een keuze moeten maken, wat er toe heeft geleid dat wij vooralsnog geen boekingen meer aannemen voor Red Beans & Pepper Sauce.

De kortste weg voor jou als belangstellende is een email aan Laurent Galichon, de bandleider, op het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In selecte kring hebben wij wat proefballonnetjes opgelaten, en zonder uitzondering wordt er razend enthousiast gereageerd!

H62A2208 1  Saturday Night by Lespaule OUI FM

mon oeil clr paysagept  mon oeil nb paysagept  

600x600bb  scaled full 183188cb76878a28237f  POCHETTE FINALE carré crb pt

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies