Lwela Kasulwe

Sommige muzikanten bezitten een natuurlijk talent. Zonder enige muzikale opleiding zijn ze in staat om instrumenten te bespelen, met een natuurlijk gevoel voor melodie en ritme. Net als Lwela Kasulwe.

In zijn geboorteland Congo hoorde Kasulwe op jonge leeftijd muziek op elke hoek van de straat. Bijna standaard zong hij mee met elke noot. Toen hij begon met het kerkkoor, ontdekte Kasulwe zijn ware passie voor muziek. Hij raapte gitaar en bas op en begon met verschillende bands op te treden in de Kinshasa-hoofdstad van Congo.

Na zich in 1998 in Nederland te hebben gevestigd, ontwikkelde Kasulwe zich als singer-songwriter met een ongelooflijke vocale stijl die zowel magisch fluisteren als fel en pittig is.

Kasulwe wordt beïnvloed door Congolese traditionele muziek en ritmes, die hij gebruikt om zijn eigen stijl van muziek te creëren, doordrenkt met soul, funk en jazz. Kasulwe maakt indruk met een ongewone manier van gitaarspelen geïnspireerd door pionier Jean Bosco Mwenda. Maar ook hedendaagse singer / songwriters zoals Tracy Chapman maken deel uit van de muzikale bagage van Kasulwe.

Kasulwe wordt geprezen door zijn collega's. Veelgeprezen singer-songwriter Ntjam Rosie: "Je hebt een natuurlijk geschenk. Het gaat verder dan mooi en anders. "Gerenommeerde pianist Bert van den Brink zegt:" De kracht van je muziek is de authenticiteit ervan. "Lwela Kasulwe is een uniek creatief talent. Met zijn schitterende cross-over onderscheidt hij zichzelf. Kasulwe beweegt je met spontaniteit, eerlijkheid, gevoeligheid en energie. Hij vangt je hart met de kracht van liefde die door de berichten in zijn liedjes rinkelt.

Rechtstreeks contact:

+31 (0) 6 48662204; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.lwelakasulwe.com

 Foto's: Frank Wiesman, Erwin van Tongeren, Wijnand Schouten

Bij de molen 1  Bij de molen 2  Bij de molen 3  

erwin van tongeren  foto Wijnand Schouten  lwela verkleind fotograaf onbekend

 Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies