Carl Carlton

Op 17-jarige leeftijd kwam Carl Carlton, toen nog onder zijn eigen naam Karl Buskohl, naar Nederland om zijn droom na te jagen: gitarist worden...

Dat begon gelijk goed: Herman Brood & His Wild Romance waren net begonnen en zaten op dat moment om nog een gitarist verlegen. Lang duurde dat niet, want Karl werd gevraagd door de toentertijd zeer succesvolle Long Tall Ernie and The Shakers.

Een eerste gouden plaat werd zijn deel. Vervolgens zagen wij hem in Nederland, inmiddels als Carl Carlton, bij Hollander,Vitesse (in de tijd van Rosalyn!), Raiders Of The Last Corvette, eventjes Time Bandits en New Legend. Internationaal werd hij ook opgemerkt.

Tot op de dag van vandaag is hij de stergitarist in de band van Peter Maffay, maar hij maakt(e) ook deel uit van de bands van onder andere (de lijst is te lang om ze hier allemaal te noemen) Robert Palmer, Udo Lindenberg, Joe Cocker, Eric Burdon en dus nog een hele rij.

Lees hier verder: https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Carlton (German_musician)

Met zijn eigen band, Carl Carlton and The Songdogs, maakte hij inmiddels 4 cd's, welke door de liefhebbers juichend omarmd zijn. Solo maakte hij in 2014 1 cd. Zijn eigen kijk op de rock is zeer verfrissend en toegankelijk.
De band bestaat uit vier kernleden: Carl, gitarist Moses Mo (Mother's Finest), bassist Wyzard (Mother's Finest) en toetsenman Pascal Kravetz. Per serie optredens worden zij aangevuld met op dat moment beschikbare vrienden. In het verleden waren dat onder andere Levon Helm, Robert Palmer, Jon Smith en Sonny Landreth.

Ter gelegenheid van de release van zijn nieuwste album Lights Out In Wonderland wil Carl komende zomer ook heel graag in Nederland in een paar clubs en/of op een paar festivals spelen. Make us an offer!

Eigen website: www.carlcarlton.de

Videos: http://www.carlcarlton.de/video.html en https://www.youtube.com/watch?v=OZ22jeNBQKU

Sfeer foto's van optreden, fotograaf Jorg Roosma, in Luxor Live Arnhem: https://www.flickr.com/photos/95004567@N00/sets/72157620637785639

Boekingen van Carl Carlton doen wij in eendrachtige samenwerking met Denniz Pop, de manager van New Adventures (ook een geweldige band!): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.newadventures.nl

carl carlton (1)  carl carlton (2)  carl carlton (4)  carl carlton (5)

carl carlton teaser carl carlton (3) carl carlton

Vitesse
Vitesse in de tijd van Rosalyn en Good Lookin':
vlnr Rudy Englebert, Carl Carlton, Herman van Boeyen en Otto Cooymans

                                                     banner disco half

Omdat we het niet kunnen laten gaan we een paar keer per maand zelf op pad om met tip-top geluid, mooi functioneel licht en een hoop golden oldies van o.a. Tina Turner, Meat Loaf, Blues Brothers, Boney M, Grease, Long Tall Ernie & The Shakers, Saturday Night Fever, The Trammps, Kool & The Gang, Status Quo, The Rolling Stones, The Beatles en heel veel anderen de boel op stelten te zetten. Heeft u een wel heel speciaal "eigen" liedje? Laat dat vooraf even weten, dan nemen we die gegarandeerd mee!

Geen schreeuwerige deejay die zichzelf de leukste vindt, maar de muziek die het doet. Ruim dertig jaar ervaring hebben we hiermee, met als instelling het is UW feest. Zeer geschikt voor 25-jarige bruiloften, Abraham- en Sarahfeesten, jubilarissen etc. Wij draaien niets uit de huidige top-50 (tenzij dat toevallig een gouwe ouwe is die opnieuw is uitgebracht!)!. Alleen maar 60's, 70's, 80's en 90's; af en toe een zero's.

Op speciaal verzoek kan vriend en ex-Radio Noordzee Nationaal collega EDVARD NIESSING meekomen om ook een paar uur te draaien!

Uniek: wij nemen het hele feest op op cd-r als mp3, zodat u uw feest steeds opnieuw kunt beleven! Wij draaien vanaf cd, we lopen niet te hannesen met zo'n steriele laptop.

Op speciaal verzoek kan er ook de hele avond vanaf vinyl gedraaid worden; daarvoor nemen wij dan onze collega Boudewijn Lahaye mee.

De installatie is berekend op maximaal ongeveer 150 personen; groter kan natuurlijk ook, maar dan is overleg vooraf wel noodzakelijk.

Zie ook www.goldenoldiesdiscoparty.nl

 

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies