Arthur Ebeling

Arthur Ebeling is in Nederland, en ver daarbuiten, bekend als een van de meest authentieke, geweldige. allround rhytm & blues gitaristen/singer-songwriters...

Hij wordt bewonderd om zijn intrigerende en diverse technieken, zijn overtuigende en duidelijke liefde voor zijn Gretsch gitaar, zijn muziek en wat hij doet op het podium.

Arthur neemt zijn publiek mee op een verrassende reis vol met hoogtepunten, met een mix van rhytm & blues, rock & roll, country-blues, met een jazzy sausje. Zowel eigen nummers als covers. Hij deelt de soul met Ray Charles, de ruigheid met Tom Waits en de rock ‘n’roll met Eddie Cochran.

Hij kan alleen spelen of met een of meerdere leden van zijn eigen band. Het is net waar de gelegenheid om vraagt. Alleen: gitaar spelen zoals niemand dat doet, versmeltend met zijn Gretsch op een unieke manier, voetstampend zodat je de niet aanwezige drummer vergeet. Hij is een gewone Hollander, maar als je niet beter weet dan denk je dat zijn roots in New Orleans liggen. Wel, zijn muzikale roots liggen ook daar!

Met band (standaard contrabas, percussie en saxofoon, maar kan ook anders) is het niet van deze wereld wat er gebeurt op het podium.

Ook gaaf: Arthur Ebeling & Fay Lovsky, al dan niet met band!

Arthur heeft al overal gespeeld in Nederland, de USA, Rusland, Brazilië, België en Frankrijk. Hij deelde het podium met Taj Mahal, Buddy Guy, Ann Peebles en Joan Armatrading.

Op plaatgebied verschijnt er om de paar jaar een fantastische cd. Regelmatig treedt hij op in radio- of tv-programma’s; kijk en luister hier eens naar: https://www.youtube.com/watch?v=Hu5yEtRhrTw. Deze is ook leuk: https://www.youtube.com/watch?v=pKI-EaE_4Gc.

Zijn eigen website: www.arthurebeling.nl

Arthur beheert zijn agenda nog zelf, maar hij heeft ons gevraagd hem te helpen. Leuk!

Waar wacht je nog op? Niet overtuigd?
Kijk hier maar naar een van de vele videos: http://www.arthurebeling.nl/videos/video.html

Arthur Ebeling & Fay Lovski2    Arthur Ebeling  

Arthur Ebeling2  Arthur Ebeling2a  Arthur Ebeling close up  

Arthur Ebeling Trio  arthurebeling foto fredvandiem  Arthur Ebeling greyhound asserblues 26

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies